Széchenyi 2020
Főoldal
« vissza

Falunkról

Töttös Baranya megye délkeleti részén, a Baranyai-dombság déli nyúlványain fekszik.A település főterén áll az 1995-ben 100 éves katolikus templom.A templomot a falu hajdani lakosai önerőből építették fel. Az eredetileg egyszerű, fehér belsőt és külsőt az első és második világháború utáni restaurációk során díszítették, újították. Mára különleges színvilága valamint a mennyezeti körképe és freskói is érdemessé teszik a jövőre 120 éves templomot egy látogatásra.A falu hét utcája és szinte különálló települést alkotó pincesora nagyon rendezett. Helyi domborzati adottságoknak megfelelő parkosítások, a halastavak kialakítása mind az igényes lakókörnyezet kialakításának szándékát jelzi. A községben könyvtár és egyben internet kávézó működik, valamint egy szabadidős központ kialakítása történt meg a gyermek és ifjúsági korosztály számára.


Aszfaltozott foci- illetve kosárlabdapálya és közösségi foglakozások várják az érdeklődőket. A pincesor rendezett, szépen kialakított. Nemrégiben önkéntesek újították fel a pincesori utcák találkozásában álló képoszlopot (úgynevezett bildstock-ot). Benne a szerbiai Medjugorje zarándokhelyről hozott Mária és Jézus képek, valamint egy feszület lett elhelyezve.


Amiért még érdemes ellátogatni közösségünkbe, az a pincesor dombjáról elénk táruló látvány: a töttösi horgásztó. A Három Kívánság Tava dombokkal és fákkal övezett völgyben terül el. 1960ban alakították ki, azóta magánszemélyek vették bérbe és üzemeltették horgásztóként.

A tó és partja alkalmas horgászásra, sátrazásra, valamint kirándulások és piknikezések ideális helyszíne. Minden évben majálisi és pünkösdi rendezvény várja az érdeklődőket, olyan programokkal, mint például sétakocsikázás, mesevetélkedő, kézművesség, kultúrműsor, színi előadások. A tópart otthont adott már jótékonysági és meditatív jellegű koncertnek is. Tökéletesen alkalmas a kikapcsolódásra és pihenésre, a hatalmas erdőben pedig nagyokat sétálhat az idelátogató kedves vendég.
Lélekszám: 593 fő
Belterület: 147 ha
Külterület: 2152 ha« vissza

Töttös Község Önkormányzata
7755 Töttös, Hunyadi u. 6.
Tel.: 06/69/376-101
Fax: 06/69/376-142
tottos@saghysat.hu
A honlap fejlesztője és tárhelyszolgáltatója:
EUNet 2000 Nonprofit Kft.
7632 Pécs, Megyeri út 72.
Telefon: 72/525-688
ugyintezes@eunet2000.hu